Code geel: Opgepast voor hevige rukwinden Royalty
Royalty

Code geel: Opgepast voor hevige rukwinden

Code geel: Opgepast voor hevige rukwinden

Het KMI waarschuwt voor hevige rukwinden en stelt code geel in. Bij de passage van verscheidene troggen op het einde van de nacht en donderdagochtend kunnen de rukwinden oplopen tot 80 km/h of plaatselijk meer.

Deze ochtend trekt een actieve regenzone over het centrum en het oosten van het land richting Duitsland. Ze wordt overdag gevolgd door onstabiele lucht waarin zich vooral na de middag geregeld buien ontwikkelen. Tussendoor krijgen we ook opklaringen. Er staat een matige tot vrij krachtige en later vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 80 km/h of zelfs wat meer tijdens de buien. De maxima liggen tussen 6 of 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Laag-België.

Deze avond krijgen we tussen de buien door tijdelijk meer droge perioden. Een nieuwe buienzone trekt later in de nacht van noordwest naar zuidoost over het land. In de Hoge Venen worden dat winterse buien. De minima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in Vlaanderen. De zuidwestenwind wordt geleidelijk matig en ruimt naar west tot zuidwest in het binnenland en naar west tot noordwest aan zee.

Even opklaringen

Vrijdagochtend verwachten we in het centrum en het zuidoosten van het land nog af en toe buien of wat regen. Na de middag wordt het droger in de noordwestelijke landshelft en beperken de buien zich stilaan tot uiterste zuidoosten. Er komen tijdelijk meer opklaringen die echter naar de avond toe plaats maken voor nieuwe wolkenvelden vanaf de kust. De wind waait matig uit west tot zuidwest. De maxima liggen tussen 6 graden in de Ardennen en 10 of 11 graden in Vlaanderen.

Zaterdag trekt een storing onder ons land door. Het wordt wisselvallig met veel bewolking. Vooral in het centrum en het zuiden van het land verwachten we vrij veel regen en buien. De maxima liggen tussen 7 en 11 graden; De wind waait matig tot vrij krachtig uit west tot zuidwest. Kans op rukwinden van 50 tot 60 km/h en in het zuiden zelfs tijdelijk van 70 tot 80 km/h.

Zondagvoormiddag trekt een regenzone over ons land, met mogelijk veel neerslag in de buurt van de Franse grens. 's Namiddags gaat de regen over in buien. Geleidelijk krijgen we meer opklaringen en neemt de buienactiviteit af. De maxima liggen tussen 5 en 8 graden. De wind waait eerst matig uit zuidelijke richtingen, na de middag vrij krachtig en aan zee soms krachtig uit west tot noordwest.

Frisser en voorjaarsbuien

Maandag wordt het licht wisselvallig en frisser, met voorjaarsbuien. Op de Ardense toppen is 's ochtends wat sneeuw mogelijk. De maxima liggen tussen 4 en 8 graden. De wind waait matig of vrij krachtig, en aan zee zelfs krachtig, uit het noordwesten.

Dinsdag zou een vrij actieve storing van west naar oost over ons land trekken. Op het reliëf van de Ardennen is winterse neerslag mogelijk. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden. Er staat een stevige wind.

Woensdag zouden we buien krijgen, die winters worden ten zuiden van Samber en Maas. De maxima liggen tussen 4 en 7 graden, bij een matige westenwind.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws