Maandag 26 Oktober 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ivan De Vadder haalt uit naar coronabeleid in ons land

Ivan De Vadder haalt uit naar coronabeleid in ons land

Het coronabeleid in ons land is een chaos. Alle regio's kondigen aparte maatregelen bovenop de federale af. Mogelijk gaat Vlaanderen dat dinsdag ook doen.

"Je krijgt verschillende maatregelen op verschillende niveaus en politieke spelletjes. En zo gaat dat maar door en zo krijg je een kakofonie waar mensen niet meer uit wijs geraken", zegt politiek journalist Ivan De Vadder in De ochtend op Radio 1. "Dit komt heel amateuristisch en chaotisch over. En dat heeft ook gevolgen voor het draagvlak van die maatregelen bij mensen."

"We botsen in deze coronacrisis eigenlijk tegen de grenzen van het federale systeem", vindt De Vadder. "In een ideale situatie is er een sokkel: het federale niveau dat de beslissingen neemt, en waar de deelstaten dan beslissingen aan mogen toevoegen. Maar er bestaat geen hiërarchie, het federale niveau kan niets opleggen. Ik begin bijna heimwee te krijgen naar de federale fase van Pieter De Crem in de eerste coronagolf, toen die bijna als een sheriff maatregelen uitvaardigde."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ivan De Vadder  I  coronavirus