Dinsdag 27 Oktober 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Joachim Coens zakt door de grond van schaamte na breken van coronaregels: “Compleet fout”

Joachim Coens zakt door de grond van schaamte na breken van coronaregels: “Compleet fout”

CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft zijn excuses aangeboden voor de lunch die hij en partijgenoot Pieter De Crem vorige week hadden in een Brussels hotel. "Dat was compleet fout. Het zal niet meer gebeuren", reageerde hij in het VRT-radioprogramma 'De Wereld Vandaag'.

Op sociale media is een foto opgedoken waarop te zien is dat Coens en De Crem vorige week een etentje hadden in een Brussels hotel. Dat is in strijd met de huidige coronamaatregelen. Enkel gasten die overnachten in een hotel, mogen eten in het hotelrestaurant.

"We hadden daar bij moeten stilstaan. Het was fout en ik excuseer me daarvoor", zei Coens. Het restaurant van het hotel, gelegen naast het partijhoofdkwartier, was op dat moment leeg, maar dat neemt niet weg dat het etentje niet daar had mogen plaatsvinden, aldus de CD&V-voorzitter.

Belangrijke les

"Dat is een belangrijke les voor mij. Politici moeten zich aan de regels houden en zelfs nog strenger zijn voor zichzelf dan voor anderen. Maar het is ook aan iedereen gegeven om eens een fout te maken, dat ook in te zien en des te sterker te beseffen hoe belangrijk het is om ons aan de regels te houden", aldus Coens.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Joachim Coens  I  Peter De Crem  I  CD&V