Dinsdag 27 Oktober 2020 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Goed nieuws over coronavaccin: “Dit is erg bemoedigend”

Goed nieuws over coronavaccin: “Dit is erg bemoedigend”

Het coronavaccin dat momenteel wordt ontwikkeld door de Universiteit van Oxford veroorzaakt een immuunrespons bij zowel ouderen als jongeren. Dat meldt de Daily Mirror. Zo wordt de hoop gewekt dat er licht is aan het einde van de tunnel.

Een werkend vaccin wordt momenteel gezien als een ware ‘game changer’ in de strijd tegen het coronavirus, dat wereldwijd al meer dan 1 miljoen dodelijke slachtoffers eiste. “Het is bemoedigend om te zien dat de immuunreactie gelijkaardig is bij jonge en oudere deelnemers en dat de bijwerkingen minder zijn bij ouderen", laat een woordvoerder van farmareus AstraZeneca weten. 

Het nieuws dat oudere mensen een immuunrespons krijgen van het vaccin is positief omdat het immuunsysteem met de jaren zwakker wordt en oudere mensen het grootste risico lopen om door het virus te overlijden.

Niet uitgesloten

Als het vaccin werkt, zou dat ervoor zorgen dat de wereld opnieuw naar een zeker mate van normaliteit kan terugkeren na de pandemie. Matt Hancock, de Britse minister van Volksgezondheid, verwacht echter nog niet dat het vaccin dit jaar al zal kunnen worden toegediend. "Ik sluit dat niet uit, maar dat is niet mijn verwachting”, klonk het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  corona  I  vaccin  I  AstraZeneca  I  Oxford