Dinsdag 27 Oktober 2020 - 13:56   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart Somers schept alvast duidelijkheid: “Op deze manier willen we het virus een serieuze klap geven”

Bart Somers schept alvast duidelijkheid: “Op deze manier willen we het virus een serieuze klap geven”

Bart Somers (Open VLD) is een van de topministers die vanochtend anderhalf uur gepraat heeft met de gouverneurs. Zij willen eindelijk doortastende maatregelen zien die de mensen ook eenvoudig kunnen navolgen. Dat is ook absoluut noodzakelijk, vindt Somers. “Want de toestand is heel zorgwekkend.”

"We hebben vandaag met de gouverneurs gesproken, gisteren met de virologen en we zitten op één lijn”, zegt Somers in een interview met ‘VTM Nieuws’. “We moeten van die periode van twaalf dagen (de verlengde herfstvakantie, nvdr.) gebruik maken om onze sociale contacten maximaal te beperken om eigenlijk het virus een klap te kunnen geven. Zoals het nu stijgt, wordt het echt dramatisch."

“We moeten samen met 6,6 miljoen Vlamingen van een afgebakende periode van twaalf dagen gebruik maken om dat virus te stoppen”, is Somers duidelijk. Dat er belangrijke maatregelen moeten genomen worden om een effect te bekomen, is nodig volgens hem.

“Na die 12 dagen gaan we nog veel maatregelen moeten nemen, maar van die dagen willen we écht gebruik maken om samen met alle Vlamingen dat virus terug te dringen. Zoals het nu loopt, is het té gevaarlijk”, besluit Somers.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart Somers  I  corona  I  virus