Dinsdag 27 Oktober 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Belangrijk nieuws voor ouders van schoolgaande kinderen over verlengde herfstvakantie

Belangrijk nieuws voor ouders van schoolgaande kinderen over verlengde herfstvakantie

Werknemers die opvang zoeken voor hun kinderen nu de herfstvakantie wordt verlengd tot 11 november kunnen voor die dagen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aanvragen. Dat bevestigt de RVA.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft zondagavond beslist de herfstvakantie in het onderwijs te verlengen tot en met 11 november. Eerder gebeurde dat al in het Franstalig onderwijs. De plotse verlenging stelde heel wat ouders voor problemen. Waar moeten ze met de kinderen naartoe?

Ouders die geen opvang vinden, kunnen tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aanvragen, bevestigt men bij de RVA. "De verlenging van de herfstvakantie wordt gezien als een maatregel om het coronavirus te bestrijden. Een wet (die nog moet worden gepubliceerd) voorziet dat de ouders in dat geval tijdelijke werkloosheid voor de opvang van hun kind kunnen aanvragen", klinkt het bij de RVA.

Werkloosheidsuitkering

Diezelfde mogelijkheid bestaat bijvoorbeeld al sinds 1 oktober wanneer de school moet sluiten na een besmetting en er quarantaine is vereist. Enkel contractuele werknemers kunnen aanspraak maken op de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht, dus geen statutaire ambtenaren. Wie zo'n tijdelijke werkloosheid wegens overmacht aanvraagt, mag rekenen op een werkloosheidsuitkering.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  herfstvakantie  I  werkloos  I  RVA  I  onderwijs