Dinsdag 27 Oktober 2020 - 19:03   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Regering heeft beslist: geen vervroegde nachtklok in Vlaanderen, maar wel deze verstrengingen

Regering heeft beslist: geen vervroegde nachtklok in Vlaanderen, maar wel deze verstrengingen

De Vlaamse regering heeft na overleg beslist om de coronamaatregelen te verstrengen. Brussel en Wallonië deden dat vorige week al en nu volgt Vlaanderen dus ook. De bedoeling is om in 12 dagen de coronacijfers drastisch te doen dalen.

Jan Jambon riep bij het begin van de persconferentie met aandrang op om fysieke contacten te beperken tot het absolute minimum. “Het is eenvoudig, maar o zo nodig”, aldus Jan Jambon. De nachtklok wordt alvast niet vervroegd. Deze blijft gelden van middernacht tot 5 uur ’s ochtends. In Brussel en Wallonië gelden er andere uren, namelijk van 22 uur tot 6 uur ’s ochtends. Wel komen er strengere regels in de cultuur en de sport.

Bibliotheken blijven open, alle andere cultuurhuizen gaan dicht. Evenementen kunnen niet plaatsvinden, met uitzondering van de wekelijkse markten. Sport mag alleen outdoor doorgaan met maximaal vier personen. Professionele sporten gaan door zonder publiek. Voor kinderen jonger dan 12 jaar gelden er geen beperkingen. Zwembaden, fitnesscentra en bowlings moeten de deuren sluiten. Jeugdactiviteiten worden verboden vanaf 12 jaar. De nieuwe maatregelen gaan in vanaf vrijdag 18 uur en zullen zeker 12 dagen duren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaanderen  I  corona  I  Brussel  I  Wallonië