-->

Wetenschappers zijn unaniem: “Tweede coronagolf wordt sowieso erger dan de eerste, met meer doden”

Wetenschappers zijn unaniem: “Tweede coronagolf wordt sowieso erger dan de eerste, met meer doden”
Woensdag 28 Oktober 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews   I  

Niet alleen in België is het coronavirus aan een serieuze opmars bezig. Ook in de rest van de wereld raken overheden lichtjes in paniek. In het Verenigd Koninkrijk voorspellen wetenschappers dat de tweede coronagolf erger zal zijn dan de eerste.

Hoewel het sterftecijfer momenteel op een lager aantal ligt dan eerder dit jaar, zullen de sterfgevallen weken of zelfs maanden achtereen op hetzelfde niveau blijven, zeggen de Britse wetenschappers. Zij voorspellen dat er deze keer misschien een iets lagere, maar langere piek zal zijn. Als deze analyse van de tweede golf klopt, betekent dit dat het dodental door het coronavirus langer stabiel kan blijven dan in maart en april.

“Het wordt erger deze keer, met meer doden”, vertelt een bron uit Downing Street aan The Sun. “Dat is de projectie die premier Boris Johnson voor ogen is gelegd. Hij wordt nu onder grote druk gezet om een nieuwe lockdown af te roepen."

Dr. Yvonne Doyle, medisch directeur van Public Health England, zegt: "We blijven de trend in sterfgevallen zien toenemen, en het is waarschijnlijk dat dit nog enige tijd zal aanhouden.”

TAGS  I  België  I  Verenigd Koninkrijk  I  corona