Woensdag 28 Oktober 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

VRT springt in de bres voor concurrent VTM na kritiek: “Ze probeerden absoluut niet te misleiden”

VRT springt in de bres voor concurrent VTM na kritiek: “Ze probeerden absoluut niet te misleiden”

‘VTM Nieuws’-anker Freek Braeckman verontschuldigde zich dinsdag tijdens het middagjournaal voor een verkeerd archiefbeeld dat een dag eerder per ongeluk in een van de reportages was geslopen. In een verslag over het Sint-Augustinusziekenhuis in Antwerpen kregen de kijkers plots een beeld vanuit een ziekenhuis in Bergamo te zien.

Dit hadden enkele kijkers echter al snel in de gaten en VTM werd op de sociale media beschuldigd van het opzettelijk verspreiden van verkeerde beelden. De zender stuurde daarop een bericht de wereld in om zich uitdrukkelijk te excuseren, maar het kwaad was toen al geschied. “Hoe kan zoiets?”, klonk het op het web.

VRT NWS besloot om deze fout te checken en nam contact op met de concullega, waar ze een plausibele uitleg te horen kregen. Hun conclusie luidde: "Nee, 'VTM Nieuws' probeerde u niet te misleiden over de drukte in de ziekenhuizen." 

Geen kwaadwilligheid

Ze kregen te horen dat de dienst mediabeheer van VTM de fout maakte door “snel iets door te sturen, zonder te dubbelchecken dat het beeld allemaal uit België komt”. Er is naar verluidt “geen enkele kwaadwilligheid mee gemoeid om de Covid-situatie in onze ziekenhuizen erger te doen lijken dan ze is".

Wat is jouw mening?

TAGS  I  VRT  I  VTM  I  Antwerpen  I  VTM Nieuws  I  Freek Braeckman  I  shownieuws