-->

Yves Stevens komt met een niet mis te verstane boodschap naar buiten: “Het zijn egoïsten”

Yves Stevens komt met een niet mis te verstane boodschap naar buiten: “Het zijn egoïsten”
Woensdag 28 Oktober 2020 - 16:30   I   Foto: Photonews   I  

Yves Stevens was ongewoon streng voor de mensen die het nalaten om de coronaregels te volgen. “Egoïsme is de bondgenoot van het virus”, was zijn boodschap woensdagochtend op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

"Je zou toch denken dat het intussen duidelijk is voor iedereen dat de situatie zeer dramatisch is. En toch. Nog steeds stellen we vast dat er mensen zijn die de ernst van de situatie in vraag stellen of erger: die lak hebben aan de maatregelen”, aldus Stevens.

“Mensen die in deze zeer kritieke situatie het individuele laten primeren op de volksgezondheid. Voor deze mensen heb ik een duidelijke boodschap: egoïsme is de bondgenoot van het virus en zal leiden tot nog meer chaotische toestanden dan we nu al kennen."

“Solidariteit en verantwoordelijkheidszin is het enige goeie antwoord op deze situatie. Iedereen kan morgen nood hebben aan een ziekenhuisbed. Uw gedrag van vandaag zal bepalen of uw familieleden, vrienden of uzelf morgen nog de nodige zorgen zullen krijgen”, besluit Stevens.

TAGS  I  Yves Stevens  I  Nationaal Crisiscentrum  I  corona