Marc Van Ranst: "Na Frankrijk gaat ook België opnieuw in lockdown" Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: "Na Frankrijk gaat ook België opnieuw in lockdown"

Marc Van Ranst: "Na Frankrijk gaat ook België opnieuw in lockdown"

Volgens Marc Van Ranst zal ons land het voorbeeld van Frankrijk volgen. De Franse president Emmanuel Macron kondigde gisteren aan dat Frankrijk opnieuw in lockdown gaat. Alle niet-essentiële verplaatsingen zijn opnieuw verboden.

De lockdown in Frankrijk is erg streng. Mensen mogen nog gaan werken, maar alle cafés en restaurants zijn gesloten, net als de meeste winkels. De lockdown gaat vanaf vrijdag in. Dat is dus nog een pak strenger dan hier in ons land.

Volgens Marc Van Ranst is het een kwestie van tijd vooraleer Duitsland en ook ons land volgen. Vooral langs Franstalige kant kijkt men erg naar wat Frankrijk doet. Dat zal zeker ook zijn invloed hebben op de beslissingen die hier worden genomen.

"Te ver laten komen"

"Macron kondigt nieuwe lockdown aan vanaf vrijdag. Straks waarschijnlijk ook Duitsland. En dan België. We hebben dit spijtig genoeg te ver laten komen", aldus Van Ranst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws