'Clubs uit eerste nationale willen competitie uitstellen tot na Nieuwjaar'

'Clubs uit eerste nationale willen competitie uitstellen tot na Nieuwjaar'
Donderdag 29 Oktober 2020 - 14:00   I   door Redactie

Covid-19 houdt ons land dezer dagen in een wurggreep. Dat het virus zich als een lopend vuurtje verspreidt, heeft ook zijn gevolgen in de voetbalwereld. In 1A en 1B wordt nog gespeeld, maar in de lagere reeksen rolt de bal voorlopig niet.

Het ziet er ook naar uit dat de lagere reeksen zich niet meteen weer op gang zullen trekken. Voorlopig geldt er een opschorting tot 9 november. Het Nieuwsblad weet dat de clubs uit eerste nationale aan de Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben gevraagd om de competitie uit te stellen tot na Nieuwjaar.

Zoals het er nu naar uitziet, zullen er in november en december dus geen wedstrijden worden gespeeld. De Belgische Voetbalbond moet wel nog een beslissing nemen. In provinciale reeksen ligt de eindbeslissing bij Voetbal Vlaanderen.

Poll: Vind jij het een goed idee om het voetbal in lagere reeksen meteen uit te stellen tot na Nieuwjaar?TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal