Donderdag 29 Oktober 2020 - 13:48   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Hoogste terreurdreiging in Frankrijk na verschillende aanvallen: "De islamisten willen ons vernietigen"

Hoogste terreurdreiging in Frankrijk na verschillende aanvallen:

Frankrijk wordt momenteel belaagd door terroristen. Een vrouw werd vanmorgen onthoofd bij een terreuraanslag in een kerk in Frankrijk. Drie mensen kwamen om bij de mesaanval in de basiliek van Notre-Dame in Nice en meerdere mensen raakten gewond. Ook in Avignon was er een mesaanval én in de Franse ambassade in Saudi-Arabië.

Een man bestormde de basiliek van Avignon met een mes en een vrouw werd daarbij onthoofd. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een terroristische aanslag, want de dader bleef "Allahu Akbar" roepen. De dader zou een man van 25 zijn en zou Brahim heten.

Het derde slachtoffer - een vrouw - wist naar verluidt te ontsnappen en zocht haar toevlucht in een nabijgelegen bar waar ze bezweek aan haar verwondingen, zo melden Franse media.


Gewapende agenten bestormden vervolgens de Notre-Dame - de grootste rooms-katholieke kerk in Nice - en schoten de vermoedelijke terrorist neer en verwondden hem. Zelfs nadat de man werd neergeschoten bleef hij "Allauh Akbar" roepen. Deze feiten komen er net tijdens de voortdurende ruzie over cartoons van de profeet Mohammed, gepubliceerd door het satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

Leerkracht

Samuel Paty (47) werd op 17 oktober onthoofd door de 18-jarige Abdullah Anzorov nadat hij de cartoons had gebruikt om zijn studenten het belang van vrijheid van meningsuiting te leren. De burgemeester van Nice, Christian Estrosi, zei dat de slachtoffers op een "vreselijke manier" waren vermoord en voegde eraan toe: "De methoden komen zonder twijfel overeen met die tegen de dappere leraar".

Frankrijk zit nu in het hoogste dreigingsniveau vanwege de terreur. Eric Ciotti, een Republikeins politicus, tweette: "Het is geen toeval, de islamisten willen ons vernietigen! We moeten de islamisten vernietigen!!"


Wat is jouw mening?

TAGS  I  Nice  I  terrorisme  I  Avignon