Donderdag 29 Oktober 2020 - 15:18   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ons land gaat wellicht opnieuw in volledige lockdown

Ons land gaat wellicht opnieuw in volledige lockdown

Steeds meer experten roepen om op aan de noodrem te trekken en volledig in lockdown te gaan. Alles wijst er ook op dat dit zal gebeuren. Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen en kunnen er strengere maatregelen genomen worden.

Ons land zit nu al in een gedeeltelijke lockdown, maar de coronacijfers blijven dramatisch stijgen. Dan is er nog een laatste redmiddel en dat is een volledige lockdown. Scholen en bedrijven zal men dan, zoals in Frankrijk, proberen open te houden. Al de rest moet dicht. Mensen moeten weer in hun kot blijven.

Professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) en viroloog Marc Van Ranst pleiten op sociale media voor een volledige lockdown. "Uit de meest recente Sciensano-data komt geen enkel goed nieuws", aldus Van Ranst. "Er is momenteel geen enkele aanwijzing dat de momenteel genomen maatregelen reeds enig effect hebben. De situatie is kritiek in de gezondheidszorg. Tijd voor, net als in andere buurlanden, de noodrem: lockdown."

Géén contacten meer

Dat betekent dat de niet-essentiële winkels zullen moeten sluiten. De voedingswinkels blijven uiteraard wél open. Daarbovenop mogen we ook bezoek aan familie en vrienden in dat geval vergeten. Nu mogen we nog één knuffelcontact hebben en vier mensen thuis uitnodigen. Vrijdag volgt het verdict.

TAGS  I  Lockdown  I  coronavirus