-->

Geert Meyfroidt: “Zij moeten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis weg”

Geert Meyfroidt: “Zij moeten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis weg”
Vrijdag 30 Oktober 2020 - 07:03   I   Foto: VRT   I  

Geert Meyfroidt was gisteren te gast in ‘Het Journaal’. Hier liet hij duidelijk verstaan dat deze tweede coronapiek erger is dan de eerste. De intensivist pleit dan ook voor een lockdown om te ziekenhuis te sparen.

"Met alles wat we tot nu toe gedaan hebben, zien we geen enkele trend tot afbuiging”, zegt Meyfroidt. “Met de vorige maatregelen zouden we toch enig effect moeten gezien hebben, maar we hebben nog niets gezien van effect."

"Als we nu niets doen, dan moeten we 100% zeker zijn dat het met de huidige maatregelen vanzelf in orde komt en dat lijkt helemaal niet het geval", klinkt het. "De toestand in de ziekenhuizen is voor de patiënten zelf, voor het bezoek, voor de mensen die er werken, voor de andere patiënten die eigenlijk buiten het ziekenhuis worden geduwd door die grote lading covid-patiënten, dramatisch. Er moet iets gebeuren."

Keuzes maken

Ziekenhuizen moeten nu ook gaan beginnen kiezen wie ze het eerst zullen behandelen, en dat is net wat vermeden moest worden. Meyfoidt benadrukt dat er natuurlijk geen patiënten niét zullen behandeld worden, maar de behandeling wordt uitgesteld.

“Maar de operatie van een kankerpatiënt kan je een week of twee uitstellen, maar zeker geen zeven weken. We moeten hier dus zo snel mogelijk uitraken. We moeten die covid-patiënten uit onze ziekenhuizen krijgen om terug onze normale zorg te doen", besluist Meyfroidt.

TAGS  I  Geert Meyfroidt  I  Het Journaal  I  corona