Donderdag 7 Maart 2019 - 13:00   I   door Redactie

Vandenbempt ziet goudhaantje in JPL: “Hij is klaar voor de Belgische top”

Vandenbempt ziet goudhaantje in JPL: “Hij is klaar voor de Belgische top”

Peter Vandenbempt volgt de Belgische competitie op de voet. De radiocommentator raakte de voorbije weken steeds meer gecharmeerd door een goudhaantje: Theo Bongonda.

De carrière van Bongonda verliep tot dusver nogal wisselvallig, maar bij Zulte Waregem etaleert hij nu al een tijdje zijn kunnen. "Een recordbedrag betaald, maar het blijkt een slimme belegging van Zulte Waregem te zijn geweest: Theo Bongonda", zegt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"Tegen een best sterk AA Gent was de linkerwinger een helft lang niet te stoppen en anders dan die andere flankuitblinker Jean-LucDompé aan de overkant stond Bongonda met Arnaud Souquet wél tegen een echte rechtsback (die ook in vorm is). Als het hoofd fris is, heeft hij alle kwaliteiten van een sensationele buitenspeler", is Vandenbempt duidelijk.

"Nieuwe stap naar de Belgische top"

"Bongonda is aanwezig in een ploeg die bijzonder wisselvallig is geweest en bepalend met zeven goals en negen assists. Een nieuwe stap naar de Belgische top of een buitenlandse club kan opnieuw gezet worden, hij is nog altijd maar 23", besluit de Sporza-man.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Zulte Waregem  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Standard  I  Antwerp  I  sport  I  voetbal