-->

Enorme files aan winkels, Erika Vlieghe gelooft amper wat ze ziet

Enorme files aan winkels, Erika Vlieghe gelooft amper wat ze ziet
Zaterdag 31 Oktober 2020 - 15:12   I   Foto: Photonews/Twitter   I   door Redactie

Op heel veel plaatsen waren er erg lange wachtrijen aan de winkels. Onder meer bij Ikea en Action in het hele land wilde iedereen nog snel koopjes doen, nu de winkels voor minstens een maand de deuren moeten sluiten.

Ook speelgoedwinkels doen het erg goed omdat ze voor Sinterklaas gesloten zijn. Bij Ikea was het vooral erg lang aanschuiven in Zaventem. Ook in stadscentra was het erg druk aan winkels. Dat was onder meer het geval in Antwerpen en Brussel. De Antwerpse burgemeester Bart De Wever lanceerde zelfs een oproep om de regels te respecteren. Morgen is het koopzondag in Antwerpen en ook dan zullen alle winkels in het centrum open zijn. De politie zal streng controleren, zo waarschuwt De Wever alvast.

Infectiologe Erika Vlieghe is erg bezorgd bij het zien van de lange wachtrijen. “We kunnen het tij keren, maar dan moeten we ons aan de regels houden. We moeten nu absoluut niet de kantjes eraf lopen. Als ik zie dat er alweer lange rijen aan de winkels staan, dan denk ik ‘doe dat nu toch niet’”, zegt ze aan Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  Ikea  I  Action  I  coronavirus