Maandag 2 November 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Minister Frank Vandenbroucke komt met slecht nieuws: "Ik moet iets heel vervelends zeggen"

Minister Frank Vandenbroucke komt met slecht nieuws:

Minister Frank Vandenbroucke (SP.A) benadrukt dat we Kerstmis niet op een normale manier zullen kunnen vieren. Het coronavirus zal verhinderen dat we een uitgebreid familiefeest zullen kunnen houden.

"Ik ga iets heel vervelends zeggen, maar onze situatie is veel slechter dan de Duitse en de Britse. We willen allemaal Kerstmis mooi maken, maar we gaan niks beloven”, zei Frank Vandenbroucke in De Zevende Dag. "Wil ik mijn echt gevoel hierover geven? Ik denk dat er niet zoveel kans is dat we dat gaan kunnen vieren met onze neefjes, nichtjes, oma’s, opa’s, tantes, ooms. Het is niet waarschijnlijk dat we zo’n grote verzameling familieleden bij elkaar gaan kunnen doen. Maar we hopen dat we toch in staat zijn om gezinnen samen kerst te laten vieren.”

"We hopen dat we de situatie kunnen verbeteren. Een Ierse politicus zei ooit: dit gaat een heel moeilijke winter worden, maar er gaan daarna nog heel mooie lentes en zomers komen. Maar we moeten hierdoor. En kerst uitstellen, allez neen, niet doen. Dat gaan we echt niet doen. Er ís nog bewegingsruimte, je kan nog mensen zien, buiten. Je kan elkaar niet fysiek zien, maar je kan op allerlei mogelijke manieren toch contact hebben." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus  I  Kerstmis