-->

Verschillende doden en gewonden na aanslag van IS in Wenen

Verschillende doden en gewonden na aanslag van IS in Wenen
Dinsdag 3 November 2020 - 07:15   I   door Redactie

Bij een terreuraanslag in het Oostenrijkse Wenen zijn zeker drie doden en vijftien gewonden gevallen. Op zes verschillende plaatsen zouden er aanslagen zijn geweest. Er is nog een klopjacht aan de gang op een van de daders. Het eerste incident vond plaats nabij de synagoge in de stad, iets over 20 uur.

Een aanslagpleger is doodgeschoten door de politie. Hij droeg een nep-bommengordel. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de man. Minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer noemde de schietpartijen op Oostenrijkse televisie een "aanslag, uitgevoerd door meerdere personen". Hij bevestigt dat het om terrorisme gaat. Er raakte ook een politieagent gewond. Het is nog onduidelijk hoeveel daders bij de aanslagen betrokken waren. 

De doodgeschoten dader sympathiseerde met de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Volgens ooggetuigen vielen er zeker 50 schoten.

Veel volk op terrassen

Ook in een bar zou een aanslag gepleegd zijn. De aanslag komt er op de vooravond van de tweede lockdown in Oostenrijk. Door het mooie weer was er veel volk op de terrassen.

Ook premier Alexander De Croo heeft zijn medeleven aangeboden met de slachtoffers van de aanslagen in Wenen. Hij deed dat via Twitter.

TAGS  I  Wenen  I  Oostenrijk  I  sport