Steven Van Gucht heeft slecht nieuws te melden: “Ik vrees hiervoor” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht heeft slecht nieuws te melden: “Ik vrees hiervoor”

Steven Van Gucht heeft slecht nieuws te melden: “Ik vrees hiervoor”

Op weekbasis worden er nu cijfers opgetekend van ver over de 100.000 besmettingen in ons land. Hoe meer mensen antilichamen in het bloed hebben, en dus besmet zijn geweest met corona, hoe minder er nog besmet kunnen worden. Op groepsimmuniteit moeten we echter nog lang niet rekenen.

"Ik vrees ervoor”, zegt Steven Van Gucht in het ‘VTM Nieuws’. “We hebben nog data tot in september. Toen zagen we dat 5 tot 8% van de bevolking antistoffen had. Met die tweede golf die nu bezig is, en die groter is dan de eerste golf, gaan we richting 10, misschien 20%.”

Dat is nog altijd heel ver onder die drempel van 60, 70% die je nodig hebt om te kunnen rekenen op iets zoals groepsimmuniteit, zegt de viroloog van Sciensano. “Eigenlijk ga dat alleen maar via een vaccin kunnen bewerkstelligen. Tenzij je heel veel doden en heel veel zieken wilt en dat willen we niet. Het zal dus wachten zijn op een vaccin”, besluit Van Gucht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws