Woensdag 4 November 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke heeft belangrijk nieuws over wanneer ons land begint te vaccineren

Frank Vandenbroucke heeft belangrijk nieuws over wanneer ons land begint te vaccineren

België zal in het eerste kwartaal van volgend jaar de eerste vaccins tegen het coronavirus ontvangen. Dit dankzij de grote bestelling die de Europese Commissie plaatste. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke dinsdag gezegd in het parlement.

De Europese Commissie wil een zo groot mogelijk bestand van vaccins, bestaande uit zes verschillende, om het coronavirus in te dijken. België steunt dit initiatief volledig. Sinds juni is de Europese Commissie al bezig met voorverkopen af te sluiten. Ze zijn bestemd voor de lidstaten en de landen van de derde wereld.

Minister Vandenbroucke bevestigt dat het om zes vaccins gaat. Die zijn afkomstig van het Amerikaanse Johnson & Johnson (via zijn dochteronderneming Janssen Pharmaceutica NV), Sanofi-GSK, het Duitse CureVac, de Duitse biotechbedrijven BioNtech en American Moderna, evenals de Engels-Zweedse gigant AstraZeneca. Die moeten wel nog eerst een risico-analyse ondergaan, alvorens ze op de Europese markt komen.

De eerste leveringen van AstraZeneca zouden in het voorjaar moeten plaatsvinden. "Als alles goed gaat", benadrukt Vandenbroucke wel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  vaccin  I  coronavirus