Donderdag 5 November 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst komt met opvallende boodschap voor bevolking: "Ik beloof het"

Marc Van Ranst komt met opvallende boodschap voor bevolking:

Marc Van Ranst heeft een hoopvolle boodschap op Facebook gebracht. Volgens de viroloog zijn we op de goede weg om het coronavirus in te dijken in ons land. Hij zwaait met lof naar premier Alexander De Croo en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

"Alexander De Croo en Frank Vandenbroucke zijn op het goede pad om de epidemische curve naar beneden te krijgen en België binnen een paar weken weg te halen van de eerste plaats op de Covid-wereldranglijst", zegt Van Ranst. 

"Het is verstandig om de Covid-maatregelen niet te snel te versoepelen. Het moet onze ambitie zijn om het aantal nieuwe gevallen laag genoeg te houden om de contact-tracing te kunnen laten functioneren om zoveel mogelijk nauwe contacten in quarantaine te plaatsen."

2021 beter dan 2020

"Het moet onze ambitie zijn om onze economie duurzaam te beschermen van verdere Covid-golven, zodat bedrijven en zelfstandigen hun zaak weer kunnen zien bloeien. En het moet vooral onze ambitie zijn om de ganse bevolking weer hoop en perspectief te bieden op een leven waar onderwijs, vrije tijd, nauwe sociale contacten en feesten weer heel gewoon en gewenst zijn", aldus Van Ranst, die nog benadrukt dat 2021 beter zal zijn dan 2020. "Beloofd", klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus