Michelle Martin wordt niet vervolgd na klacht van vader Eefje Royalty
Royalty

Michelle Martin wordt niet vervolgd na klacht van vader Eefje

Michelle Martin wordt niet vervolgd na klacht van vader Eefje

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, moet niet voor de rechtbank verschijnen in de zaak rond een schadevergoeding voor de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux. Dat heeft de raadkamer in Namen beslist, zo meldt VRT NWS.

In 2000 weigerde Martin de erfenis van haar moeder op te nemen. Daardoor kwam die rechtstreeks bij haar kinderen terecht. Volgens Jean Lambrecks en Leendert Lambrecks, de vader en de broer van slachtoffer Eefje, kon Martin daardoor geen vergoeding betalen aan de nabestaanden van de slachtoffers van Dutroux.

Martin werd in 2004 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 jaar en tot het betalen van een schadevergoeding van 179.000 euro. Van dat geld kwam niets bij de nabestaanden terecht. Via de regeling voor haar erfenis zou Martin haar eigen onvermogen georganiseerd hebben, zo zeggen de vader en broer van Eefje. Daarom dienden zij klacht in.

De raadkamer in Namen heeft nu beslist dat Martin niet voor de correctionele rechtbank moet verschijnen over de zaak. De burgerlijke partijen hebben 15 dagen de tijd om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws