Zaterdag 7 November 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Ook volgend jaar mogen we op vakantie gaan vergeten door coronavirus: "Zelfs de kerstperiode van 2021 valt in het water"

Ook volgend jaar mogen we op vakantie gaan vergeten door coronavirus:

De reisbranche houdt er rekening mee dat ook de zomer van volgend jaar en zelfs Kerstmis 2021 in het water vallen vanwege het coronavirus. Gezinnen die dit jaar hun vakantie in het water zagen vallen, kunnen volgend jaar ook nog grote moeite hebben om naar het buitenland te gaan naar hun favoriete bestemmingen.

Reizen kunnen het komende jaar nog steeds worden beïnvloed door beperkte vluchten, lockdowns op het laatste moment en de dreiging van nieuwe golven van het coronavirus. Reisexpert Eoghan Corry vertelde aan RSVP Live: "Wat ik hoor in de branche is dat veel mensen de zomer van 2021 afschrijven. Steeds vaker schrijven toerismebureaus het af."

Zelfs Kerstmis in 2021 kan nog gevolgen ondervinden van de pandemie. "Het lijkt erop dat we ook de kerstperiode van 2021 kunnen afschrijven", zo zegt Corry. “Luchtvaartmaatschappijen zijn van plan om volgende zomer tussen een kwart en een derde van hun normale zomerdienstregeling in te zetten."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  reizen