Joe Biden is nieuwe president, Donald Trump is razend Buitenland
Buitenland

Joe Biden is nieuwe president, Donald Trump is razend

Joe Biden is nieuwe president, Donald Trump is razend

Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten. Dat melden verscheidene Amerikaanse media. Biden heeft nu ook de strijdstaat Pennsylvania (20 kiesmannen) op zijn naam geschreven.

Biden heeft nu 273 kiesmannen en dat is voldoende om tot president verkozen te worden. Hij moest immers 270 kiesmannen achter zich scharen.

De verkiezingen vonden woensdag al plaats, maar het tellen duurde erg lang vanwege veel poststemmen. Die waren zeer talrijk vanwege de coronacrisis. Bovendien was het een spannende strijd, maar Biden heeft nu toch gewonnen.

"Amerika, ik ben vereerd dat jullie me hebben gekozen om ons grootse land te leiden. Het werk dat voor ons ligt, zal zwaar zijn, maar ik beloof jullie dit: ik zal een president zijn voor alle Amerikanen, of je nu voor mij gestemd hebt of niet", is de eerste reactie van de nieuwe president.

Trump

Huidig president Donald Trump heeft zijn nederlaag nog niet toegegeven en is ook niet van plan om dat te doen. Trump is boos omdat hij vindt dat er fraude is gepleegd. "We weten allemaal waarom Joe Biden zich vals profileert als de winnaar en waarom zijn bondgenoten uit de media hem zo hard helpen. Ze willen niet dat de waarheid aan het licht komt", klinkt het in een mededeling van de Amerikaanse president.

Bovendien heeft Trump het erg moeilijk met het verteren van de nederlaag en wil hij zich daar ook niet bij neerleggen. Alleen brokkelt de steun voor hem in zijn entourage meer en meer af.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws