-->

Alexander De Croo: "Het is belangrijk dat kinderen naar school kunnen, maar het is nog belangrijker dat ze gezond blijven"

Alexander De Croo:
Zondag 8 November 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Alexander De Croo heeft ook in VTM NIEUWS benadrukt dat de verstrengde maatregelen een werk van lange adem zullen zijn. De premier vindt ook dat de besmettingen in de scholen nauwgezet moeten opgevolgd worden.

Of we de piek van de tweede golf achter ons hebben, wil De Croo niet gezegd hebben. "Het is te vroeg om ons daarover uit te spreken. Er zijn een aantal kleine lichtpuntjes. Ook het reproductiegetal is onder de één. Dat toont dat de maatregelen die we genoemn hebben effect beginnen te krijgen. Anderzijds zien we dat er nog altijd meer dan 150 mensen per dag overlijden. In de ziekenhuizen is de druk bijzonder, bijzonder hoog", klinkt het.

De scholen gaan straks weer open, maar er zijn toch wat twijfels. "De afspraak is dat de scholen na deze verlengde herfstvakantie de scholen weer opengaan, behalve de derde graad van het middelbaar. Daar zal men minstens voor 50 procent van thuis uit les zal geven. Hoger onderwijs blijft vanop afstand. Laten we de cijfers in de scholen van heel nabij opvolgen. Het is belangrijk dat kinderen naar school kunnen gaan, maar het is nog belangrijker dat ze gezond blijven", benadrukt De Croo.

"Er zijn een aantal lichtpunten, maar dit wordt een inspanning van lange adem", herhaalt de premier nog eens. "Er zal op een bepaald moment druk zijn om te versoepelen. Wij laten ons leiden door de cijfers en wat de wetenschappers zeggen. Niet door de druk."

TAGS  I  Alexander De Croo  I  scholen  I  coronavirus