We moeten naar dit aantal besmettingen per dag vooraleer er versoepeld wordt: "Dat is haalbaar" Royalty
Royalty

We moeten naar dit aantal besmettingen per dag vooraleer er versoepeld wordt: "Dat is haalbaar"

We moeten naar dit aantal besmettingen per dag vooraleer er versoepeld wordt: "Dat is haalbaar"

Volgens biostatisticus Geert Molenberghs moeten we naar maximaal 50 coronagevallen per dag gaan. Pas dan kan er weer een normaler leven worden opgebouwd in ons land.

"Bij dat getal kan je heel goed de opvolging doen. Dan kan de contactopsporing heel zorgvuldig brandhaarden opvolgen. De machine kan daar dan heel rustig mee omgaan zonder dat die begint te kraken en dan is er voor de rest weinig viruscirculatie op het grondgebied", zegt Molenberghs aan Radio 1.

"Bij 50 gevallen per dag kom je tot het nieuwe normaal: de maatregelen van afstand houden enzovoort zullen er dan nog wel zijn, maar dan heb je niet de situatie dat alles op slot is zoals vandaag."

Volgens Molenberghs is dat haalbaar. "Een klein beetje doorduwen, dat maakt dat het wel realistisch is. Landen zoals Italië en Duitsland hebben het ons voorgedaan en hebben dat zelfs een stuk van de zomer kunnen volhouden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws