-->

Erg slecht nieuws voor horeca: Nog maanden gesloten

Erg slecht nieuws voor horeca: Nog maanden gesloten
Dinsdag 10 November 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Het zal nog een hele tijd duren vooraleer de horeca weer open zal kunnen gaan. Het Laatste Nieuws legde biostatisticus Geert Molenberghs februari voor als datum van heropening. Dat blijkt zeer realistisch te zijn. Eerder is zo goed als zeker uitgesloten.

"Ik zou er geen termijn op kleven, we moeten zien hoe de curve evolueert. Maar het hele cafégebeuren is in de winter een moeilijke zaak. Als de horeca weer opengaat, dan liefst als het beter weer is want dan kan je het buiten organiseren. De politiek kan daar geen termijn op kleven, want dit is een resultaatsverbintenis", laat Molenberghs optekenen in HLN.

"Stel dat we in februari op 50 besmettingen per dag zitten - al denk ik niet dat het zo snel zal gaan - en de buurlanden doen het net zo goed: dan moeten we dat punt beschermen, maar kan er wel al wat meer. Hoe sneller we er zijn, hoe sneller er meer kan, dus laten we ons best doen. We zullen deze winter op onze tanden moeten bijten. Het tweede deel van de winter kunnen we er beter voor staan en zodra er een vaccin is, zitten we in een andere situatie."

TAGS  I  Horeca  I  Geert Molenberghs