Woensdag 11 November 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst overtuigt Bart De Wever: "We zijn toch een surrealistisch land"

Marc Van Ranst overtuigt Bart De Wever:

In de stad Antwerpen hangt de kerstverlichting al in het straat. Daar is gisteren hard aan gewerkt. Het is viroloog Marc Van Ranst die ervoor zorgde dat de kerstverlichting al zo snel brandt in Antwerpen dit jaar.

Van Ranst heeft dat namelijk uitdrukkelijk gevraagd aan Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). "Hij was eigenlijk wel direct mee in het verhaal", zegt Van Ranst aan ATV. "Hij moest natuurlijk het stadsbestuur daar ook nog van overtuigen. Wees gerust: moest hij het zelf geen goed idee vinden dan zou hij het niet doen."

"Ik denk dat dit in moeilijke tijden voor heel veel mensen een beetje vrolijkheid kan brengen. Natuurlijk lost dat grote problemen niet op, dat weet ik ook wel. Het zijn honderd kleine dingen en gebaren zoals deze die een moeilijke periode wat meer leefbaar wordt", aldus Van Ranst.

Surrealistisch

"We zijn toch een beetje een surrealistisch land. Dus de kerstsfeer wat vervroegen is een beetje surrealistisch, maar dat is ons niet vreemd. Ik ben een grote fan van Antwerpen en ik kom daar graag. Ik zal met plezier eens naar de lichtjes komen kijken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus