Politica van Vlaams Belang legt bloemen neer bij graf van SS'er: "Er zijn meerdere kanten aan een verhaal tijdens de oorlog" Royalty
Royalty

Politica van Vlaams Belang legt bloemen neer bij graf van SS'er: "Er zijn meerdere kanten aan een verhaal tijdens de oorlog"

Politica van Vlaams Belang legt bloemen neer bij graf van SS'er: "Er zijn meerdere kanten aan een verhaal tijdens de oorlog"

Er is ophef ontstaan over een post van Carrera Neefs op de sociale media. Het gemeenteraadslid van Vlaams Belang in Wuustwezel legde in traditionele klederkracht bloemen neer bij een graf van een gesneuvelde SS-soldaat.

De vrouw legde een bos bloemen neer bij het graf van Willem Heubel op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, in Nederlands Limburg. "Er is wel wat heisa ontstaan na deze post", zegt Neefs zelf. "Ik heb nooit de bedoeling gehad om een statement te maken, mensen te kwetsen of oorlog te verheerlijken, en ik vind het dan ook jammer dat bij een aantal mensen toch die indruk is gewekt."

"Tijdens de oorlog zijn er altijd meerdere kanten, de winnaar schrijft het grootste deel van dit verhaal. Ik ben geen ontkenner, maar ik vergeet ook deze mensen niet", klinkt het. Vlaams Belang zit naar eigen zeggen verveeld met de zaak.

Heubel

Heubel was een een Nederlander die zich in 1940 aansloot bij de Waffen-SS. Die vocht mee aan het Oostfront en later klom hij op tot bevelhebber. Hij sneuvelde in april 1945 tijdens een gevecht met de geallieerden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws