Vier kinderen tussen 3 en 8 sterven in woningbrand nadat ouders in slaap waren gevallen terwijl ze in bed rookten Buitenland
Buitenland

Vier kinderen tussen 3 en 8 sterven in woningbrand nadat ouders in slaap waren gevallen terwijl ze in bed rookten

Vier kinderen tussen 3 en 8 sterven in woningbrand nadat ouders in slaap waren gevallen terwijl ze in bed rookten

Vier kinderen zijn bij een verwoestende brand om het leven gekomen nadat hun ouders in slaap vielen nadat ze in bed hadden gerookt. Dit ondanks een eerdere waarschuwing van de sociale dienst.

Riley (8), Keegan (6), Tilly (4) en Olly (3) stierven toen in februari vorig jaar een brand uitbrak in hun ouderlijk huis in Stafford in Engeland. Natalie Unitt (26) en haar partner Chris Moulton (30) werden door de politie vastgehouden op verdenking van doodslag door grove nalatigheid.

Uit een gerechtelijk onderzoek bleek dat de kinderen stierven door "rook van vuur veroorzaakt door een niet-gedoofde sigaret" op beddengoed in de slaapkamer van de ouders. De ouders waren in slaap gevallen terwijl ze aan het roken waren. Zelf konden ze ontkomen, samen met hun kind van 2. Voor de andere kinderen kon geen hulp meer baten.

Ouders ontkennen

Tijdens de hoorzitting in Stafford werd verteld dat de ouders eerder door maatschappelijk werkers al werden gewaarschuwd voor binnenshuis roken. Beide ouders ontkenden dat de brand in de slaapkamer van het huis was begonnen. Maar een politieagent en een brandweeronderzoeker stelden dat de brand "werd veroorzaakt door onzorgvuldigheid met sigaretten" in de slaapkamer.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws