Vrijdag 13 November 2020 - 10:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Steven Van Gucht: "Het is of Kerstmis of Nieuwjaar vieren. Niet allebei"

Steven Van Gucht:

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez vindt het geen optie om Kerstmis te vieren via Skype. Hij hoopt toch dat het met drie of vier mensen kan gevierd worden. "Wat vaststaat, is dat het feest in kleine kring zal zijn. Hoe klein precies, weten we zelf nog niet. We brainstormen over de scenario’s", laat viroloog Steven Van Gucht weten in VTM NIEUWS.

“Vergeet niet dat we met twee feestdagen zitten. Je hebt Kerstmis en zes dagen later de nieuwjaarsfeesten”, benadrukt Van Gucht. "Als we elkaar besmetten met Kerstmis, zijn we vijf dagen later besmettelijk en dan gaan we mekaar nog eens extra besmetten met Nieuwjaar. Kies beter een feestdag. Op de ene kan in kleine kring worden samengekomen, maar vier de andere dan binnen het huishouden."

Verschillende generaties samen aan tafel brengen, is helemaal geen goed idee. Dat betekent dus geen grootouders met kleinkinderen. Grootouders die hun kleinkinderen nu al zo lang niet meer hebben gezien. “Het is een boodschap die niemand wil brengen. Mensen moeten zich bewust zijn van de risico’s. Meerdere uren samen binnen doorbrengen met verschillende generaties die praten, eten en drinken is een uitgelezen kans voor het virus."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  coronavirus