Dinsdag 17 November 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Frank Vandenbroucke: "Er zullen vaccins zijn voor alle Belgen"

Frank Vandenbroucke:

Het vaccin tegen het coronavirus wordt niet verplicht, maar zal wel gratis ter beschikking worden gesteld van alle Belgen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke mikt erop dat minimaal 70 procent van de Belgen zich zal laten vaccineren.

“Onze doelstelling is dat toch minstens 70 procent van de bevolking zich zal laten vaccineren, of op z’n minst 8 miljoen Belgen”, vertelde Vandenbroucke in VTM NIEUWS. “Dan hebben we genoeg mensen die beschermd zijn om de hele groep te beschermen. We gaan echter niet beginnen met verplichtingen te zwaaien. We gaan de mensen zeer goed informeren en rekenen dan op hun gezond verstand."

Scepsis

Nochtans staat lang niet iedereen te springen om zich te laten vaccineren. Vandenbroucke beseft dat en heeft daar ook begrip voor. "Het is normaal dat er scepsis is, maar we zullen ervoor zorgen dat de vaccins die wij toedienen aan de strengste eisen beantwoorden", benadrukt Vandenbroucke.

De vaccins worden gratis aangeboden, net om zoveel mogelijk mensen te overtuigen. "Dat gaat veel geld kosten, maar ik denk dat dat nodig is voor de volksgezondheid en om onze economie weer aan de praat te krijgen”, benadrukt Vandenbroucke. "We gaan er van uit dat in het begin van volgend jaar beperkte hoeveelheden van die vaccins al beschikbaar zullen zijn in ons land. Er zijn in ieder geval genoeg bestellingen om alle Belgen een vaccin te geven."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  vaccin  I  coronavirus