Dinsdag 17 November 2020 - 17:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Tom Van Grieken haalt hard uit naar Het Laatste Nieuws

Tom Van Grieken haalt hard uit naar Het Laatste Nieuws

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft flink uitgehaald naar Het Laatste Nieuws. De krant nam Vlaams Belang op de korrel omdat ze fake news hadden getoond tijdens een reportage van Dries Van Langenhove.

"Vlaams Belang start eigen nieuwsuitzending, met ‘vliegende reporter’ Dries Van Langenhove en dosis fake news", schreef Het Laatste Nieuws op Twitter. De eerste aflevering ging over het Turkije van Erdogan. Van Langenhove staat aan de Turks-Griekse grens. Er wordt een beeld getoond van een jongeman die met zijn vingers een pistool vormt en tegen zijn slaap houdt. In de ondertitels staat: “I want you dead”. In realiteit is dat beeld in 2015 door ANP gemaakt aan de Grieks-Macedonische grens. De man stond op de rand van een wanhoopsdaad.

Voorpagina

Ongelukkig, maar de dosis fake news waar Het Laatste Nieuws over had, schiet bij Van Grieken toch in het verkeerde keelgat. Hij haalt een voorpagina van Het Laatste Nieuws van in maart aan. "Veel lof voor de Belgische aanpak", staat er in het groot op. De krant zwaaide toen met lof naar de toenmalige regering en Marc Van Ranst. Later zou blijken dat het coronabeleid in België helemaal niet zo goed was. "Fake news zoals dit?", schrijft Van Grieken erbij.

Andere media

Overigens hebben ook andere media het 'fake news' van Vlaams Belang aangekaart in verscheidene artikels. Blijkbaar was Van Grieken toch wat verbolgen over de "dosis fake news" waarmee HLN uitpakte in de titel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang