Woensdag 18 November 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Marc Van Ranst luidt de alarmbel: "Ik vrees echt voor na de feestdagen"

Marc Van Ranst luidt de alarmbel:

Marc Van Ranst vreest dat de bevolking de coronamaatregelen straks niet meer zo goed zal opvolgen. Zeker als de feestdagen achter de rug zijn en de cijfers lager, zou het mis kunnen lopen. Althans, dat zegt de viroloog in een gesprek met Het Nieuwsblad.

Volgens Van Ranst moeten we de verstrengde maatregelen nog lange tijd volhouden. Dat zal nog meerdere maanden zijn. “Tot we echt onder de grens van 50 duiken", benadrukt hij. Biostatisticus Niel Hens gaf eerder al aan dat hij eigenlijk geen idee heeft of we wel onder die grens van 50 gaan duiken. We zitten immers in de winter en het coronavirus is toch enigszins seizoensgebonden.

Draagvlak

Van Ranst vreest intussen dat straks het draagvlak bij de bevolking voor de maatregelen weer zal verdwijnen. "Nu begrijpen mensen nog zeer goed waarom de maatregelen nodig zijn. Maar ik vrees voor na de feestdagen. Dan krijgen we een bizarre periode waarin de cijfers de goede richting uitgaan en hoe meer ze dalen, hoe sterker de lokroep om snel te versoepelen. De overheid zal aan die sirenenzang moeten weerstaan", klinkt het bij Van Ranst.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus