Woensdag 18 November 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nieuw probleem: Aantal besmettingen daalt nog amper

Nieuw probleem: Aantal besmettingen daalt nog amper

De strijd tegen Covid-19 wordt nog lastig, zoveel is duidelijk. Het positieve nieuws is dat zowel het aantal ziekenhuisopnames, het aantal overlijdens als het aantal besmettingen nog dalen. Al is die laatste indicator nu al aan het stabiliseren.

Er zijn gemiddeld 4.805 nieuwe bevestigde besmettingen. Dat is nog amper een daling tegenover gisteren en in Oost-Vlaanderen daalt het aantal nieuwe besmettingen zelfs helemaal niet meer. Nochtans zouden we nu net de gevolgen van de lockdown moeten kunnen zien in de cijfers.

De stabilisering van die cijfers kan niet te wijten zijn aan de heropening van de scholen, zo benadrukt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano. "Het eventuele effect daarvan op de besmettingscijfers zullen we pas ten vroegste eind volgende week zien", benadrukt hij. 

50 per dag

Eerder lieten experten weten dat we tot 50 besmettingen per dag moeten zakken vooraleer de maatregelen versoepeld kunnen worden. Bovendien zou ook dan pas de horeca weer kunnen openen. Als de cijfers nu niet verder zouden dalen, kan dat echter nog wel eens heel lang duren.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  Steven Van Gucht