Politie van Nieuw-Zeeland introduceert uniform met hoofddoek: "We willen Moslimvrouwen aanmoedigen" Buitenland
Buitenland

Politie van Nieuw-Zeeland introduceert uniform met hoofddoek: "We willen Moslimvrouwen aanmoedigen"

Politie van Nieuw-Zeeland introduceert uniform met hoofddoek: "We willen Moslimvrouwen aanmoedigen"

De politie in Nieuw-Zeeland wil moslimvrouwen aanmoedigen om zich aan te sluiten bij de veiligheidsdiensten. Daarvoor werd speciaal een uniform met bijhorende hoofddoek ontwikkeld.

Zeena Ali zal de eerste vrouw zijn die het uniform met hoofddoek zal dragen. Zij werd geboren in Fiji en verhuisde als kind naar Nieuw-Zeeland. "Het voelt fantastisch dat de hidjab een deel is van mijn uniform, ik werd ook betrokken bij de ontwerpfase ervan", zegt Ali. "De uitwerking van dit uniform betekent dat vrouwen die voorheen misschien nooit een carrière bij de politie zouden hebben overwogen, dat nu wel kunnen doen."

Ook Londen al

Nieuw-Zeeland is overigens niet het eerste land dat een hoofddoek bij het uniform ontwikkelt. In 2006 werd zo'n uniform al ontwikkeld door de politiediensten in Londen. De politie in Scholand volgde tien jaar later. "We willen een inclusief korps bouwen dat onze diverse samenleving reflecteert", liet een woordvoerder van de Nieuw-Zeelandse politie weten over het initiatief.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws