-->

Erika Vlieghe: "Met zes rond de tafel met Kerstmis? No way!"

Erika Vlieghe:
Woensdag 18 November 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

In Nederland luidt het advies om maximaal met zes mensen rond de tafel te gaan zitten met Kerstmis, naast je eigen gezin. Infectiologe Erika Vlieghe vindt het veel te vroeg om daar al uitspraken over te doen, al zal het in ons land niet met zes extra mensen mogen. Dat staat nu al wel vast.

“Ik vind het vroeg om dat soort adviezen te geven", reageert Vlieghe bij Het Laatste Nieuws. "Er is over dit al veel gezegd en gediscussieerd, maar no way dat je met de huidige situatie veilig aan tafel kan zitten met zes mensen. Tafelen is gezellig, maar risicovol. Het is zo dat overdracht makkelijk kan ontstaan."

Binnen vieren is dus geen goed idee, zo benadrukt Vlieghe. "Als je mensen wil zien, zie je die best buiten. Zeker voor de Belgische situatie is dat dus geen goed plan. De situatie met kerst gaat nog altijd fragiel zijn. We zouden beter energie steken in creatieve oplossingen binnen wat wel veilig is”, besluit ze.

Geen uitspraken

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) had eerder al opgeroepen om nog geen uitspraken te doen over Kerstmis. Dit omdat heel wat experten daar een tijdje geleden over te begonnen speculeren. Te vroeg, klinkt het nu. Men wil de mensen uiteraard ook geen valse hoop geven.

TAGS  I  Erika Vlieghe  I  coronavirus  I  Kerstmis