Donderdag 19 November 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Er is nu al interne onvrede over minister Frank Vandenbroucke

Er is nu al interne onvrede over minister Frank Vandenbroucke

Er duiken behoorlijk negatieve berichten op over minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A). Hij wekt wrevel bij zijn collega's, zo schrijft De Morgen donderdag.

Vandenbroucke manifesteert zich nadrukkelijk in deze coronacrisis en dat zorgt voor wrevel bij andere politici. Al op de persconferentie na het eerste Overlegcomité was er irritatie. Vandenbroucke nam toen heel lang het woord. Na diens uiteenzetting zei Vlaams minister-president Jan Jambon toen hij aan het woord kwam: “Aanvullen zal niet nodig zijn, aangezien we al een heel pedagogische sessie gehad hebben van collega Frank Vandenbroucke.”

Ander geluid

Ook op het Overlegcomité zelf laat Vandenbroucke zich nadrukkelijk horen. De minister behoort tot de strengsten aan de tafel. Hij gaat steeds voor drastische maatregelen. “Er was er één die moeilijk deed, en zijn naam is Frank Vandenbroucke”, citeert De Morgen een ingewijde. Ook op andere Overlegcomités komt de naam van Vandenbroucke naar voren als diegene met andere ideeën. 

Slimste van de klas

Tijdens het Overlegcomité van half oktober zou Vandenbroucke tegen minister David Clarival (MR) gezegd hebben: "Ik ben wel professor aan een universiteit, hé.” Volgens aanwezigen zou die uitspraak echter nooit gebeurd zijn. Al heeft Vandenbroucke ook wel deels recht van spreken. De Morgen citeert een regeringsbron: "Vandenbroucke denkt dat hij de slimste van de klas is. Het probleem is dat hij het misschien ook wel is.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Vandenbroucke  I  coronavirus