Donderdag 19 November 2020 - 17:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Moeten we ons zorgen maken over aantal besmettingen die nog amper dalen? Marc Van Ranst geeft het antwoord

Moeten we ons zorgen maken over aantal besmettingen die nog amper dalen? Marc Van Ranst geeft het antwoord

Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt de laatste dagen nog maar amper. Moeten we ons daar al zorgen over maken? Viroloog Marc Van Ranst is alvast niet in paniek.

“We mogen al blij zijn dat we een daling zien. Die snelle daling van eerst konden we niet aanhouden”, reageert Marc Van Ranst bij HLN LIVE. “Als iedereen zich aan de maatregelen blijft houden, dan daalt het wel. De R-waarde moet onder de 1 blijven. Hoe dieper daaronder, hoe sneller de daling.” 

Nederland begint al te versoepelen. Daar is ons land nog niet aan toe. “Van zodra de curve naar beneden gaat, hebben mensen die hoop. Maar ik heb het gevoel dat deze regering er langer aan zal kunnen weerstaan en - terecht - heel voorzichtig wil zijn. Maar uiteindelijk zullen we uiteraard wel opnieuw versoepelen.”

Van Gucht

Steven Van Gucht stipte die vertraging in de daling van het aantal besmettingen woensdag al aan. "Dit moeten we de komende dagen goed in de gaten houden", zei hij. Zo kan het effect van de heropening van de scholen nog niet meespelen in deze cijfers.

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus