-->

Er mogen wel mensen op bezoek komen met Kerstmis: "We moeten dat veilig organiseren"

Er mogen wel mensen op bezoek komen met Kerstmis:
Vrijdag 20 November 2020 - 06:44   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Premier Alexander De Croo kondigde aan dat hij Kerstmis met zijn eigen gezin zou vieren. Viroloog Steven Van Gucht zegt echter dat we wél mensen thuis zullen mogen ontvangen met Kerst. Er wordt gewerkt aan een scenario.

"We moeten ons geen illusies maken: mensen zullen elkaar opzoeken, wat de overheid ook zegt. Sommigen zullen heel braaf alle richtlijnen volgen, maar er zullen er minstens zoveel zijn die de regels aan hun laars zullen lappen. De werkelijkheid is dat we in heel beperkte kring, en liefst ook met dezelfde mensen, zullen moeten vieren", vertelt Van Gucht in Het Laatste Nieuws.

Wél bezoek

Premier Alexander De Croo liet doorschemeren dat we Kerstmis binnen ons eigen gezin moeten vieren. "Dat is perfect mogelijk voor mensen met een gezin. Maar we moeten ook rekening houden met wie géén gezin heeft — en dat zijn miljoenen mensen, hé. Die mensen mogen we niet vergeten: zij hebben er nu net de meeste behoefte aan om vrienden of familie te zien. Dus: we moeten zorgen dat we dat op een veilige manier kunnen organiseren.”

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  Kerstmis  I  coronavirus