Alexander De Croo roept op: "Maak geen plannen voor Kerstmis" Politiek
Politiek

Alexander De Croo roept op: "Maak geen plannen voor Kerstmis"

Alexander De Croo roept op: "Maak geen plannen voor Kerstmis"

Premier Alexander De Croo roept op om geen plannen met Kerstmis te maken. Eind deze maand zal het Overlegcomité beslissen wat de strategie met Kerst wordt.

"Het laatste wat we willen is een golf. Kerstmis is een feest van geborgenheid. Het mag geen moment zijn waarop we elkaar in gevaar brengen. Velen kijken ernaar uit om vrienden en familie opnieuw te ontmoeten. Ik ook. Maar het laatste wat we willen is dat we vier à zes weken later daarvan de gevolgen krijgen", benadrukt De Croo.

"Geen feest van duisternis"

"Kerstmis zal niet op dezelfde manier gebeuren", vervolgt De Croo. "Laten we geen plannen maken nu al waarmee we elkaar in gevaar brengen. Het mag geen feest van duisternis worden."

Er is al heel wat gezegd en geschreven over Kerstmis. Volgens viroloog Steven Van Gucht zullen we wel degelijk mensen mogen uitnodigen. Er wordt nu gekeken naar alternatieven hoe we Kerst kunnen vieren. Bijvoorbeeld in open lucht- in de tuin of tijdens een wandeling.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws