Zaterdag 21 November 2020 - 09:00   I   Foto: Instagram  I   door Redactie

Martien Meiland in zak en as: “Ze heeft een hartinfarct gehad”

Martien Meiland in zak en as: “Ze heeft een hartinfarct gehad”

Het is lang niet altijd vrolijkheid troef bij de familie Meiland. Dat werd pijnlijk duidelijk bij het nieuws dat Martien wist te vertellen in de laatste aflevering van ‘Chateau Meiland’.

Martiens biografie scheert hoge toppen in de boekhandels. Het boek kwam onlangs zelfs binnen op de eerste plek in de wekelijkse bestsellerlijst van de Nederlandse boekenbranche. Maar tijdens zijn boekpresentatie kon één belangrijk persoon niet aanwezig zijn: Eveline, de vrouw van Martiens broer Jaap.

"Die arme schat heeft gewoon een hartinfarct gehad", aldus de zichtbaar geëmotioneerde ‘Chateau Meiland’-ster. Met Eveline gaat het weer aan de beterhand, maar door haar afwezigheid kon Martien het eerste exemplaar niet aan zijn broer geven en dat vindt hij erg spijtig. "Hij weet natuurlijk nog helemaal van niks", aldus Martien. "Ik vind het heel erg, want hij komt alleen. (...) Dat is natuurlijk vreselijk."

Gouden hart

De overhandiging zorgde voor een stortvloed aan emoties. Tranen ontbraken dan ook niet. "Ik kon bij die persoon altijd terecht voor advies. Ook in de periodes dat ik net te weinig geld had. Dan belde hij en zei: 'Joh, ik sta toch voor je klaar.'" Ook Jaap zelf kreeg een krop in de keel. "Dat ik er altijd voor jou ben geweest heeft een reden. Dat komt omdat jij er altijd was voor ons allemaal, voor onze familie en omdat je een gouden hart hebt."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Martien Meiland  I  shownieuws