Zaterdag 21 November 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart De Wever: "Groen sleurt iedereen mee in de afgrond"

Bart De Wever:

Groen-minister van Energie Tinne Van der Straeten liet in Terzake weten dat ze blij is dat Engie Electrabel de kernuitstap aan het voorbereiden is. Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever zou een kernuitstap rampzalig zijn.

"We moeten dit echt vermijden", zegt N-VA-voorzitter De Wever aan Radio 1. "Als men zegt dat we naar de vuilste elektriciteitsproductie na Polen zullen gaan met een enorme prijsverhoging voor de consument en de bedrijven, en bovendien nog eens de onzekerheid zal er wel elektriciteit zijn. Dit is zo rampzalig dat we dit ten allen prijze moeten vermijden. Ik bied onze stemmen aan zonder prijs."

Val van de regering

De Wever biedt daarmee een wisselmeerderheid aan om dit tegen te houden. Als andere federale regeringspartijen daarin mee zouden gaan, wordt de regering al uit elkaar gespeeld. Een val van de regering is dan niet veraf meer.

"Men wordt meegesleurd door de Groenen in de afgrond", benadrukt De Wever. "Ik denk dat de andere partijen van hun stoel gevallen zijn door de handigheid van Tinne Van der Straeten die dat dossier zeer goed kent, om heel snel te manoeuvreren. Maar dit is totaal onverantwoord, en men weet dat", aldus de N-VA-voorzitter.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Wever  I  Tinne Van der Straeten  I  Groen