Vrijdag 8 Maart 2019 - 16:30   I   door Redactie

Belgische Voetbalbond is duidelijk over terugkeer Vertenten en Delferière

Belgische Voetbalbond is duidelijk over terugkeer Vertenten en Delferière

Bart Vertenten en Sébastien Delferière floten sinds het uitlekken van de zaak Propere Handen geen wedstrijd meer in de Jupiler Pro League. Komt daar binnenkort verandering in? De kans lijkt klein.

De Belgische Voetbalbond (KBVB) maakte eerder deze week immers bekend dat het momenteel op zoek is naar nieuwe arbiters om op het hoogste niveau te fluiten. Een duidelijk teken dat de KBVB niet langer rekent op Vertenten en Delferière.

De twee behoorden tot het kransje met beste arbiters in België. Doordat ze in opspraak kwamen in het schandaal, zetten ze zichzelf evenwel buitenspel en lijkt een comeback niet aan de orde.

Vier nieuwe refs nodig

"Na de inbeschuldigingstelling van Vertenten en Delferière zoekt de bond extra manschappen", schrijft Het Laatste Nieuws. "Met Alen, Boucaut, Lardot, Lambrechts, Visser, Verboomen, Van Damme en Van Driessche liggen acht refs al tot na dit seizoen onder contract. Nu zoekt de bond bovenop twee vervangers voor Vertenten en Delferière nog twee refs."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot Wilrijk  I  sport  I  voetbal