Zaterdag 21 November 2020 - 17:08   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Dader opgepakt die hondje Dribbel doodstak: "Hij kan niet in de gevangenis belanden voor dierenmishandeling"

Dader opgepakt die hondje Dribbel doodstak:

De dader die het hondje Dribbel zaterdag doodstak in Waasmunster is opgepakt. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Eerder waren er camerabeelden van de jogger verspreid en daar kwamen heel veel tips over.

Zaterdagavond waren twee wandelaars op pad met hun hondje Dribbel. Het hondje liep even mee met de jogger toen ze die kruisten. Daarop haalde de man een scherp voorwerp boven en stak het hondje recht in het hart. Het dier overleed ter plaatse.

Camerabeelden

Donderdag verspreidde de lokale politie Hamme/Waasmunster via Facebook camerabeelden van de mogelijke verdachte. "De beelden hebben geleid tot een snelle identificatie van de verdachte, die intussen werd gearresteerd en verhoord", zegt het parket. "Het gaat om een 43-jarige man uit Lokeren. Hij bekent dat hij de persoon is die de hond heeft gestoken."

De man zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter van Dendermonde voor feiten van dierenmishandeling en inbreuk op de wapenwetgeving. 

Niet voor dierenmishandeling

"De man kan niet worden aangehouden voor de dierenmishandeling op zich. De wet voorziet een mogelijkheid tot aanhouding door de onderzoeksrechter voor feiten die bestraft kunnen worden met een gevangenisstraf van één jaar of meer, wat voor dierenmishandeling niet het geval is, maar voor inbreuken op de wapenwetgeving wel", meldt het parket Oost-Vlaanderen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Dribbel