-->

Minister Annelies Verlinden: "De politie kan met Kerstmis bij je thuis komen aanbellen"

Minister Annelies Verlinden:
Zondag 22 November 2020 - 10:01   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Wie denkt Kerstmis in grote groep te vieren, kan maar beter twee keer nadenken. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) benadrukt dat de politie kan komen aanbellen en boetes kan uitschrijven voor mensen die de regels overtreden.

"Kerst is een belangrijke periode voor veel mensen, ook voor mij. It’s gonna take some time, but I’ll get there , zong Chris Rea in Driving home for Christmas . We zijn nu op vijf weken van Kerstmis. Als we ons allemaal goed aan de maatregelen houden, dan kunnen we misschien een perspectief bieden", begint minister Verlinden met een positieve boodschap in De Zondag.

"Ik wil geen valse beloftes doen. Maar het is mijn absolute wens, en die van mijn collega’s, om iets meer menselijke nabijheid toe te laten voor Kerstmis. Tegelijk moeten we de alarmsignalen van de ziekenhuizen héél serieus nemen. We moeten een evenwicht vinden."

Aanbellen

Wie de regels met Kerstmis overtreedt, kan in de problemen komen. "De politie zal ook dan toezien op de naleving van de maatregelen. Handhaving is heel belangrijk. En waar dat nodig is, door geluidshinder bijvoorbeeld, zal de politie aanbellen. Maar de woonstbetreding op zich is geen prioriteit. De wetgeving maakt dat ook niet mogelijk."

TAGS  I  Annelies Verlinden  I  Kerstmis