-->

Geen sprake van versoepelingen: "Aantal ziekenhuisopnames stijgt hier weer"

Geen sprake van versoepelingen:
Woensdag 25 November 2020 - 08:16   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Intensivist Sabeth De Waele van van het UZ Brussel ziet in haar ziekenhuis een zorgelijke trend. Daar is de druk op het ziekenhuis weer aan het toenemen. Er kan dan ook geen sprake zijn van een versoepeling voor Kerstmis.

"Op intensieve is het nog enorm druk, we zitten nog altijd boven de top van de eerste golf", klinkt het bij De Waele in Het Laatste Nieuws. "De curve ging gestaag naar beneden, maar nu lijkt ze eerder op een bergketen dan op een berg. Misschien is dat te verklaren door de heropening van de scholen. In heel het land blijft het een enorme spreidstand op intensieve. Hier merken we de voorbije dagen weer een lichte stijging qua opnames, na een duidelijke daling."

Lijden van patiënten

Een normaal kerstfeest is dan ook helemaal uitgesloten. "Kerst is emotie en ik ben ook een emotioneel mens, maar toch vooral als ik het lijden van patiënten en hun familie zie", zegt De Waele. "Hadden we in september niet versoepeld, zou de tweede golf niet zwaarder geweest zijn dan de eerste en hadden we op een andere manier kunnen vieren."

TAGS  I  Coronavirus  I  Kerstmis  I  Sabeth De Waele