Woensdag 25 November 2020 - 10:50   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Franstalige politici voeren druk op: "Winkels en kapsalons moeten weer open"

Franstalige politici voeren druk op:

De politieke druk wordt steeds groter om de winkels te heropenen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleitte er al voor op Twitter en minister van Zelfstandigen David Clarinval (MR) sluit zich daar ook bij aan.

"België mag geen eiland zijn waar we niets doen voor de winkels, terwijl ze in alle buurlanden open zijn. Er zijn strikte regels nodig om besmettingen te voorkomen, maar een evenwicht betekent ook dat we vertrouwen geven aan de handelaars", laat Bouchez optekenen.

Geen eiland

David Clarinval sluit zich aan bij zijn partijvoorzitter. "We zijn geen eiland”, erkent ook de minister. "Ik had aanvankelijk gevraagd of er geen opening of afspraak mogelijk was voor onze winkels, maar dat is niet voldoende."

“We weten dat winkels geen belangrijke plaats van besmetting zijn”, aldus Clarinval. “De gezondheidssituatie is verbeterd en we moeten ook rekening houden met de economische en psychologische impact van de crisis."

Kappers

Ook niet-essentiële diensten zoals carwashes en niet-essentiële beroepen zoals kappers moeten weer open volgens Clarinval. "Voor mij moeten al deze diensten, al deze handelaars zo snel mogelijk weer openen", klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Georges-Louis Bouchez  I  David Clarinval  I  winkels  I  kappers