-->

Opmerkelijk nieuws voor ‘Eveline’, de verspreider van de naaktbeelden van Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt

Opmerkelijk nieuws voor ‘Eveline’, de verspreider van de naaktbeelden van Stan Van Samang, Peter Van de Veire en Sean Dhondt
Woensdag 25 November 2020 - 11:17   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Midden september stuurde een twintiger die zich voordeed als ‘Eveline’ naaktbeelden van drie BV’s de wereld in. Peter Van de Veire en Sean Dhondt kwamen hierover op de radio met een statement, Stan Van Samang reageerde dan weer via zijn advocaat en diende een klacht in.

Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelt zich nu burgerlijke partij in de zaak van ‘Eveline’. "Iedereen heeft ondertussen van de zaak gehoord doordat er drie BV's erbij betrokken zijn. Maar veel mensen staan er niet bij stil dat 'Eveline' ook heel wat onbekende Vlamingen in de val heeft gelokt. Een aantal van hen hebben ons gecontacteerd om hen bij te staan tijdens de rechtszaak”, verklaart Liesbet Stevens in De Morgen.

Stevens benadrukt dat het verspreiden van dergelijke persoonlijke beelden een enorm effect hebben op de levens van de slachtoffers. “Zij kunnen erg lang de gevolgen hiervan dragen en zelfs in sociaal isolement raken doordat ze niet weten wie de beelden gezien heeft”, aldus Stevens.

TAGS  I  Eveline  I  shownieuws